18.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανατροπές φέρνει η κινητικότητα στο Δημόσιο από το 2017

Ανατροπές στο Δημόσιο φέρνει η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων μετά από το πράσινο φως που άναψαν τα στελέχη των θεσμών στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο για έγκριση, καθώς ο στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή της διαδικασίας από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Η απόφαση αυτή της τρόικας θεωρήθηκε απολύτως φυσιολογική εξέλιξη από ελληνικής πλευράς καθώς όλη η διαδικασία συγκρότησης του νομοθετήματος έγινε σε στενή συνεργασία, ενώ στη τελική φάση έγιναν ορισμένες μικρές τροποποιήσεις, όπως η πρόβλεψη για δυνατότητα διενέργειας συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων υπαλλήλων που διεκδικούν την ίδια θέση, προτού ο φορέας υποδοχής καταλήξει στην τελική επιλογή του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων για τις προωθούμενες αλλαγές θεωρείται το Α και το Ω για τα τεχνικά κλιμάκια καθότι την θεωρούν αποφασιστική παράμετρο για να πετύχει η διαδικασία της κινητικότητας.

Ανατροπές στο Δημόσιο φέρνει η κινητικότητα των υπαλλήλων

Ειδικά, οι ειδικοί στη δημόσια διοίκηση από τη Γαλλία, όπως μεταφέρεται από την πλευρά του υπουργείου, θεωρούν την πλατιά ενημέρωση των υπαλλήλων αποφασιστική παράμετρο για να πετύχει η διαδικασία της κινητικότητας. Σε άλλες χώρες έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές ιστοσελίδες, όπου ο κάθε υπάλληλος όχι μόνο θα μπορεί να μάθει τι δυνατότητες έχει, αλλά και να υποβάλει την αίτησή του, καθώς και να παρακολουθήσει την πορεία της.

Επίσης, έχει εφαρμοστεί με επιτυχία η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας και απάντησης ερωτήσεων.

Το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων της δεύτερης αξιολόγησης και η ψήφισή του είναι όχι μόνον απαραίτητη, αλλά θα δώσει και ένα σήμα πως τα πράγματα προχωρούν.

 

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ