12.3 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρήκαν 13 εκατ. σε πλαστά 500ευρα πεταγμένα σε φράγμα

Πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων, ανασύσθηκαν την Τρίτη  από βατραχανθρώπους από τον βυθό ενός φράγματος στη νότια Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις πλαστών ευρώ στη χώρα. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι τα χαρτονομίσματα, πολλά από τα οποία ήταν ακόμη άκοπα, ήταν “πολύ καλής ποιότητας”.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε πρόσφατα να σταματήσει να τυπώνει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ επειδή χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ωστόσο παραμένουν στην κυκλοφορία όσα είχαν ήδη τυπωθεί.

Τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη στην περιοχή του Πλόβντιβ, μαζί με δύο άλλα άτομα, ένας παραχαράκτης ο οποίος αποκάλυψε στην αστυνομία ότι τα άκοπα φύλλα των εκτυπωμένων χαρτονομισμάτων είχαν ριχθεί στο φράγμα Μέτσκα λίγο πριν την έφοδο των αρχών στο τυπογραφείο. Μετά την ανάκτησή τους, οι αστυνομικοί τα άπλωσαν για να… στεγνώσουν.

Από τις αρχές του έτους οι αρχές της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με τη Europol, εντόπισαν τρία τυπογραφεία που εκτύπωναν πλαστά χαρτονομίσματα, στα βόρεια της χώρας.

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ