19.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημιουργία «Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων», εθελοντισμός, υποδομές και σχολικός τουρισμός οι άξονες προτεραιότητας για τα εκπαιδευτικά θέματα στο Δήμο Αρταίων

Συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Λεωνίδα Γκόρο και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Γεωργογιάννη είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Χριστόφορος Σιαφάκας και Τουρισμού Κώστας Χαρακλιάς.

Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και υπήρξαν απόψεις για θέματα ανάπτυξης του σχολικού τουρισμού, με στόχο την προβολή της περιοχής και των μνημείων της σε όλη τη χώρα, αλλά και την επίσκεψη των σχολείων της Άρτας στα αξιοθέατα της περιοχής μας. Παράλληλα επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα εθελοντισμού, επισκευών και συντηρήσεων των σχολείων, τοποθέτησης αποχυμωτών στα κυλικεία, τα νέα εργαστήρια πληροφορικής στα Λύκεια, η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, η καθαριότητα και η φύλαξη των σχολικών χώρων.

Επίσης, συζητήθηκε η πρόταση του Δημάρχου για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων με τη συμμετοχή μαθητών της 3ης Λυκείου, οι οποίοι θα διατυπώνουν απόψεις για το Δήμο. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαρκή στήριξη απόρων μαθητών, με τρόπο διακριτικό, ενώ συζητήθηκε ο τρόπος οργάνωσης για τα μαθήματα κολύμβησης που από φέτος υποχρεωτικά εισάγονται στα Δημοτικά. Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων ενημέρωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τις συναντήσεις στην Αθήνα με θέμα τις σχολικές κτιριακές υποδομές της περιοχής μας.

Και από τις δυο πλευρές τονίστηκε η άψογη συνεργασία και η διάθεση προσφοράς για την διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη των εκπαιδευτικών θεμάτων της Άρτας.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ