15.8 C
Arta
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Επιστολή – «βόμβα» Ντάισελμπλουμ ανοίγει και πάλι το ασφαλιστικό

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι το ζήτημα του ασφαλιστικού έχει κλείσει, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθαρίζει ότι τo πρώτο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης θα είναι  και πάλι το ασφαλιστικό, ενώ περιορίζει χρονικά την παραμονή των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα στην επόμενη αποστολή τους μεταξύ της 14ης και της 21ης Νοεμβρίου.

Σε έγγραφό του που αφορά την ατζέντα του Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα μέτρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας αναμένεται να είναι στο επίκεντρο αυτής της αποστολής. Τα μέτρα θα ληφθούν επίσης στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, του χρηματοπιστωτικού τομέα, της ενέργειας, της δημόσιας διοίκησης» και αλλά και σχετικά με με «τον προϋπολογισμό, το μεσοπρόθεσμο, το επιχειρηματικό κλίμα και την εκπαίδευση».

Τα μέτρα για το χρέος

Ο Ντάισελμπλουμ συνδέει τη δρομολόγηση του πρώτου σκέλους των παρεμβάσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους, αυτών που χαρακτηρίζονται ως άμεσης εφαρμογής, με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ο ESM αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ξεκίνησε τις διαδικασίες συγκεκριμενοποίησης των μέτρων οι οποίες θα χρειασθούν αρκετή προσπάθεια και «τεχνικές» λύσεις μέχρι να πάρουν την τελική τους μορφή για να εφαρμοσθούν. Η ολοκλήρωση και η εφαρμογή, θα δρομολογηθεί αφού ολοκληρωθεί και η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο κ. Ντάισελμπουμ αναλύει επίσης στην επιστολή του τα μέτρα για το χρέος. Επισημαίνει ότι περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στο προφίλ ωρίμανσης των δανείων του EFSF και ανάληψη δράσης για την διαχείριση του επιτοκιακού κινδύνου από την πλευρά του ESM.

 

 

 

πηγή

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ