15.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σερβίρει τον καφέ «φαρμάκι»

Δυσανάλογα μεγάλη είναι η επιβολή φόρου στον Ελληνικό καφέ. Το θέμα φέρνει με ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος μαζί με 42 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το Ν.4389/2016 που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση, επιβλήθηκε φόρος κατανάλωσης από 1/1/2017στον ωμό καφέ, επιβαρύνοντας κατά 2 € την τιμή ανά κιλό καθαρού βάρους. Ο φόρος αυτός πλήττει περισσότερο τον Ελληνικό καφέ δεδομένου ότι εισάγεται πάντοτε ωμός τη στιγμή που άλλοι τύποι καφέ εισάγονται ως τελικό προϊόν.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι με το φόρο αυτό θα μηδενιστούν αυτόματα όλες οι εξαγωγές καβουρδισμένου καφέ από τη στιγμή που το προϊόν μας θα είναι μη ανταγωνιστικό σε σχέση με τις άλλες χώρες. Ταυτόχρονα επηρεάζεται το σύνολο της αγοράς, καφέ, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες παραγωγής καφέ, βιοτεχνίες παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού, εστίαση καθώς και όλοιοι εισαγωγείς καφέ.

Καταλήγοντας, οι Βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα επανεξετάσουν την υπερφορολόγηση του ωμού καφέ καθώς και την περίπτωση δικαιότερης και αναλογικότερης φορολόγησης σε σχέση με άλλες κατηγορίες καφέ.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ