17.8 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μια κουκουβάγια με το σπαθί στραμμένο εναντίον της Ρωσίας: το σύμβολο της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας

Αν και η ασπίδα θα μπορούσε να έχει διαφορετικές ερμηνείες, ωστόσο αποτελεί σαφές μήνυμα προς την Ρωσία.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας αντικατέστησε το προηγούμενο έμβλημά της με μια κουκουβάγια που κρατά ένα σπαθί το οποίο επικρέμεται επί του χάρτη της Ρωσίας. Το αμφιλεγόμενο σύμβολο συνοδεύεται από το σύνθημα: «Η Ουκρανία πάνω απ ‘όλα», μια προσαρμογή της φράσης «Η Γερμανία πάνω απ’ όλα» ( «Deutschland über alles»), με το οποίο αρχίζει το «Τραγούδι των Γερμανών» ( «Das Lied der Deutschen»), του οποίου ο πρώτος στίχος είναι συνδεδεμένος με το Τρίτο Ράιχ, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Vesti .

Το έμβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου άμυνας της Ουκρανίας, Η εικόνα εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, στρατηγού Βασίλι Μπούρμπα.

Αν και η ασπίδα θα μπορούσε να έχει διαφορετικές ερμηνείες, ωστόσο αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία, αφού η ρωσική επικράτεια αναδεικνύεται με γκρι χρώμα σε σχέση με άλλες χώρες.

Οι σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν επιδεινωθεί ραγδαία από το 2014, μετά τις διαδηλώσεις στην εμβληματική πλατεία του Κιέβου γνωστή ως «Μαϊντάν» που προκάλεσε το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Στη συνέχεια προστέθηκε και το δημοψήφισμα για την επανένωση της Κριμαίας με την υπόλοιπη Ρωσία και οι συγκρούσεις στο Ντονμπάς.
 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ