11.8 C
Arta
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε Έτος Μαθηματικών θα ανακηρυχθεί το 2018 ανακοίνωσε ο Φίλης

Την ανακήρυξη του 2018 ως Έτους Μαθηματικών για την Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα ο, πρώην πλέον, υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 33ου Συνεδρίου Μαθηματικών Παιδείας, που διοργανώνει, στα Χανιά, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

«Το 2018 είναι το έτος που η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κλείνει 100 χρόνια ζωής και η χρονιά αυτή θα ανακηρυχτεί ως Έτος των Μαθηματικών.

Το υπουργείο, σε συνεργασία με φορείς της μαθηματικής εκπαίδευσης, θα οργανώσει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Φίλης.

Στη σύντομη τοποθέτηση του, ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα μαθηματικά στην εκπαίδευση και την καθημερινή πρακτική.

Από το βήμα του συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι η εκπαίδευση χρειάζεται ένα σταθερό ελεύθερο και ήπιο περιβάλλον, χαρακτηρίζοντας πολύτιμη τη συνεισφορά της μαθηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, στο περιεχόμενο, τις διαδικασίες, τους στόχους. «Αναγνωρίζοντας αυτήν τη συνεισφορά, η κυβέρνηση ακολουθεί τη συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία επεξεργασίας προτάσεων, με στόχο την ουσιαστική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Χανιά, ο υπουργός παιδείας είχε συναντήσεις με φορείς της εκπαίδευσης, ενώ στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το Συνέδριο, εκπαιδευτικοί και φοιτητές ύψωσαν πανό με κύριο αίτημα την ενίσχυση της παιδείας και τους διορισμούς στα σχολεία.

Τέλος, ο κ. Φίλης επισκέφθηκε την έδρα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ενημερώθηκε, κυρίως, για τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει.

 

 

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ