9.2 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα σύσκεψη στη Βιέννη για το προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα

Νέα σύσκεψη με τις χώρες του Βίζεγκραντ ,πάλι χωρίς να προσκαλείται η Ελλάδα συγκαλεί η Βιέννη μετά στον απόηχο του νέου τελεσίγραφου Τσαβούσογλου για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Bild, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Πέτερ Ντόσκοτσιλ ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε στη Βιέννη – την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη – τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν το θέμα, λόγω του πρόσφατου κύματος συλλήψεων στην Τουρκία.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση που η Τουρκία καταγγείλει πλήρως τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντότσκοτσιλ.

«Έλεγα πάντα ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι μόνο μια μεταβατική λύση, έως ότου η ίδια ΕΕ να είναι σε θέση να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και να περιορίσει έτσι τις προσφυγικές ροές» τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας στην εφημερίδα Bild. «Ο χρόνος για να οργανωθεί κάτι τέτοιο ολοένα και λιγοστεύει» τόνισε.

Προ διημέρου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ακόμα μια φορά να καταγγείλει η Τουρκία τη συμφωνία με την ΕΕ για τους πρόσφυγες ακόμα και πριν το τέλος του 2016, εάν δεν καταργηθεί η βίζα για τους πολίτες της χώρας του, που ταξιδεύουν στην ΕΕ.

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ