10.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νόρτσια: Το χωριό της τρούφας και του προσούτο που χτυπήθηκε από τον σεισμό

H αρχαία πόλη Νόρτσια, πολλά ιστορικά κτίρια της οποίας ισοπεδώθηκαν σήμερα από τον μεγάλο σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική ιταλία, φημίζεται για τη γαστρονομία της, αφού στην περιοχή παράγεται το 80% της ιταλικής τρούφας, καθώς και το φημισμένο προσούτο Νορτσίνο.

Η Νόρτσια απέχει μόλις 3 ώρες από την Ρώμη και αποτελεί γαστρονομικό παράδεισο, αφού οι κάτοικοί της ασχολούνται αποκλειστικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και εκτός από τη μαύρη τρούφα και το προσούτο, η περιοχή φημίζεται για το σαλάμι της, το αγριογούρουνο και το χοιρινό κρέας.

Παράλληλα, η Νόρτσια ξεχωρίζει για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της και είναι η γενέτειρα του Αγίου Βενέδικτου, του οποίου το άγαλμα δεσπόζει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Δυστυχώς, ο ναός του Αγίου Βενέδικτου ισοπεδώθηκε σήμερα από τον σεισμό.

 

Μετά τον μεγάλο σεισμό του Αυγούστου στην Ιταλία, ο οποίος άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, όλοι μιλούσαν για τον χωριό Νόρτσια, το οποίο χάρη στις αντισεισμικές παρεμβάσεις είχε μείνει σχεδόν άθικτο.

Αν και ήταν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Αματρίτσε, το μικρό το μικρό χωριό της Νόρτσια ήταν το μόνο που δεν είχε υποστεί σχεδόν καμιά καταστροφή.

Ο λόγος για τη σωτηρία της μικρής γραφικής κοινότητας, δεν οφειλόταν σε θεία παρέμβαση, αλλά στην προνοητικότητα των κατοίκων και της τοπικής Αρχής να ανακαινίσει και να στερεώσειόλα τα κτίρια βάσει αυστηρών αντισεισμικών κανονισμών.

 

 

 

 

Φαίνεται, πως δύο μήνες αργότερα, ο σεισμός επανήλθε για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του, αφού σήμερα σοκάρουν οι εικόνες καταστροφής από την πανέμορφη αυτή ιταλική πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ