14.8 C
Arta
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χανιά: Περισσότεροι από 3.000 οι εθελοντές δότες μυελού των οστών στην πόλη.

Ξεπερνούν τις 3.000 οι εθελοντές δότες μυελού των οστών στα Χανιά, όπως δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου «Ορίζοντας», που ασχολείται με παιδιά που πάσχουν από νεοπλασίες, Σπύρος Αδοντάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία της δωρεάς μυελού των οστών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη.
«Μέχρι σήμερα οι εθελοντές δότες μυελού των οστών είναι περισσότεροι από 3.000. Στόχος μας είναι να φθάσουμε τις 10.000» τόνισε ο κ. Αδοντάκης, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των εθελοντών δοτών στα Χανιά είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα αναλογικά και με τον πληθυσμό.
Το μήνυμα «Γίνε δότης μυελού των οστών, δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» έδωσαν το πρωί μαθητές του 1ου Γυμνασίου, ενισχύοντας αυτήν την προσπάθεια. Το κέντρο της πόλης «πλημμύρισε» με ελπίδα για ζωή και δεκάδες πολύχρωμα μπαλόνια.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την αξία της δωρεάς μυελού των οστών, της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται μεταμόσχευση. Η δράση είχε ως τίτλο «Ρόδα, τσάντα και τρεχάλα» και περιλάμβανε, επίσης, βόλτα με ποδήλατα.
Οι μαθητές και εθελοντές της οργάνωσης «Ορίζοντας» διένειμαν ενημερωτικό υλικό για το τι είναι δωρεά μυελού των οστών, πώς μπορεί να γίνει κάποιος δότης και για τα τέσσερα βήματα δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών.
Η δράση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, στην πλατεία δημοτικής αγοράς, όπου έχει στηθεί περίπτερο του «Ορίζοντα», στο οποίο γινόταν λήψη δείγματος (σάλιου) από όσους επιθυμούσαν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ