11.9 C
Arta
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ιδού πως θα μοιάζει το πρώτο σπίτι των ανθρώπων στον πλανήτη Άρη (βίντεο)

Με μία πρώτη ματιά θα μοιάζει με ένα ιγκλού – αλλά στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο σπίτι των ανθρώπων στον πλανήτη Άρη.

Το National Geographic δημιούργησε το σπίτι, ως μέρος της έρευνάς του για μια νέα μίνι-σειρά επεισοδίων για τον κόκκινο πλανήτη.

Το σπίτι χτίστηκε στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας υλικά όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτά που βρίσκονται στον πλανήτη Άρη.

Κατασκευασμένο μετά από διάρκεια αρκετών μηνών από την εταιρεία Wild Creations, το σπίτι θόλος θα είναι μία δομή που τα υλικά θα εξορυχτούν από το έδαφος του πλανήτη Άρη, σε συνδυασμό με ανακυκλωμένα μέρη από το διαστημικό σκάφος, συμπεριλαμβανομένου και μίας διπλής εισόδου αέρα. Όλα είναι κατά τέτοιον τρόπο σχεδιασμένα ώστε να προστατεύουν τους πρώτους αποίκους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι τοίχοι θα είναι πάχους περίπου 10 πόδια, με σκοπό την προστασία από το σκληρό περιβάλλον του πλανήτη Άρη όπως κοσμική ακτινοβολία, λεπτή ατμόσφαιρα, επιπτώσεις μικρο-μετεωριτών και θερμοκρασίες τόσο χαμηλές, όσο μείον εβδομήντα βαθμούς Κελσίου.

Η πρώτη αποικία στον πλανήτη Άρη, θα ονομάζεται πόλη Όλυμπος και Θα βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, που είναι το ψηλότερο βουνό του πλανήτη.

Το εσωτερικό του Δαίδαλου, το οποίο θα φιλοξενήσει την ομάδα των έξι εξερευνητών

Οι έξι αστροναύτες στο ταξίδι τους προς το νέο τους σπίτι θα είναι σε έναν πύραυλο που ονομάζεται Δαίδαλος, δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός Justin Wilkes στο Wired και θα βασίζεται σε μελλοντική τεχνολογία.

«Αυτή είναι η τεχνολογία κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμαστεί στα επόμενα πέντε χρόνια», είπε. Το σχήμα του σκάφους θα είναι παρόμοιο με το σκάφος που σχεδιάστηκε από την SpaceX, του Elon Musk

Το έτος 2033, σύμφωνα με το apocalypsejohn.com, το πρώτο πλήρωμα της αποστολής της ανθρωπότητας στον πλανήτη Άρη πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί στις 13 Νοεμβρίου του 2016 στις 21:00 από το National Geographic.

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ